Japanese Take Shikomizue, zelený bambus, T-10 Steel, Real Choji Hamon
Kód: ST-56Související produkty
Detailní popis produktu
Take Shikomizue Japanese Katana Sword T-10 Steel, Real Choji Hamon
Kovaná čepel z oceli T-10 té nejvyšší kvality. Ocel byla laminována v monokompositnítní konfiguraci Maru - diferenciálně tvrzená. Uhlíková ocel T-10 (obsah 1,1% uhlíku a 0,4% manganu) je velmi pevná a skvěle drží ostrost. Výroba této čepeli prochází 14 procesy až po ruční broušení- povrch čepele jako zrcadlo. Čepel byla ve finální fázi ručně leštěna kamenem hazuya - tím je dosaženo téměř žiletkového ostří (razor sharp).
Výrazný reálný Choji hamon je tvořen dle dávných tradičních metod, které vychází z mnohaletých zkušeností kovářského mistra. Jedná se o špičkovou repliku samurajského meče, která je vhodná k sekovým zkouškám a lze ji rozložit na jednotlivé části. Tato čepel byla vyzkoušena a testována tak, aby odstranila vše co jí stojí v cestě ! Sori (zakřivení čepele) je speciálně navrženo tak, aby bylo dosaženo co možná nejjemnějších a nejčistších řezů. Uhlíková ocel T-10 má působivou tvrdost HRC 58 - perfektní kombinace této tvrdosti je podtrženo zakřivením čepele Sori, které umožňuje snadné přeseknutí tatami, slaměné rohože, nebo bambusu pro tameshigiri. Full tang konstrukce této katany výrazně zvyšuje sílu meče. Hrot čepele je tvarovaný shinogi-zukuri. Tato katana je vhodné na použití v praxi, firma Dellinger se však zříká jakékoliv odpovědnosti za zranění a poškození vzniklá při použití. Schraňujte meč mimo dosah dětí ! Jakákoliv manipulace se samurajským mečem je na vaší vlastní odpovědnost. Nezapomeňte, že máte ve svých rukou smrtelnou zbraň !
Shirasaya je označení pro speciální soupravu pro samurajský meč, která dříve sloužila k šetrnému uložení čepele. Zejména v období míru zde byly čepele optimálně chráněné. Mnoho souprav shirasaya bylo opatřeno "sayagaki", nápisem, který uváděl informace o kováři, původu a přiřazení. Na ulicích v Japonsku se používala nenápadná objímka bez rukojeti a jílce především koncem 19. století. Tehdy císař zakázal nosit samurajské meče. Souprava shirasaya, která byla svým vzhledem velmi podobná dřevěnému meči, popř. dřevěné tyči, tedy šikovně umožňovala nosit i přesto nepozorovaně meč.
Jedná se o špičkově zpracovanou a plně funkční repliku samurajského meče katana.
TECHNICKÝ POPIS:
• Celková délka katany - 100 cm
• Váha katany včetně sayi - 1050 g
• Délka čepele (Nagasa) – 73 cm (včetně Habaki 2.8 cm)
• Typ čepele – Shinogi Zukuri
• Materiál čepele – T-10 Hi-carbon steel, sanmai lamination, tvrdost ostří (Hasaki) 58HRC
• Tloušťka čepele (u Habaki) - 0.75 cm
• Výška čepele (u Habaki) - 3.2 cm
• Tloušťka čepele (Kissaki) - 0.5 cm
• Výška čepele (Kissaki) - 2.3 cm
• Délka hrotu (shubozukuri-Kissaki) - 3.4 cm
• Zakřivení čepele (Sori) - 2.2 cm
• Hamon - reálný, typ Choji
• Habaki - mosaz (délka 2.8 cm)
• Tsuka - (rukojeť) vyrobena ze dřeva bambusu + lak. Čepel je zajištěna 1 bambusovým kolíkem "mekugi"
• Saya – (plášť - obal) vyroben ze dřeva bambusu + lak
Dellinger záruka: Dellinger přichází se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Každý meč, nebo katana je zabalen v luxusním pouzdru a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. záruka na samurajské meče - příklady nesprávného užití
Obecně se jedná o všechny činnosti vyjma tradičních technik zkoušky seku, při kterých se seká do speciálních rohoží.
• Sekání větví, stromů a keřů: pro tuto činnost lidé vyvinuly jiné nástroje, jako jsou sekery nebo mačety.
• Sekání, nebo šermování s jiným mečem: dochází k destruktivnímu poničení ostří samurajského meče - samurajové se vyhýbali jakémukoliv přímému kontaktu s nepřítelem, aby nedošlo k poškození ostří. Oprava byla dlouhá a nákladná.
• Nikdy nenoste ostrý samurajský meč s odhalenou čepelí na veřejnosti: Meč mějte vždy zasunutý v Saye (pochva). V Německu a jiných zemích EU je toto dokonce povinnost předepsaná zákonem o zbraních.
• Nikdy nezasunujte znečištěnou čepel do Sayi: Pokud provádíte sekové zkoušky na ovoci, okamžitě po sekání čepel očistěte a nakonzervujte, jinak Vám čepel bude rezivět o oxidovat.
• Nikdy nenechávejte meč ležet na vlhkém místě, jako je veranda, kůlna, sklep nebo zimní zahrada: Takovéto zacházení si tato tradiční zbraň rozhodně nezaslouží. Vždy po použití čepel očistěte, potřete olejem a uložte meč na suché místo.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.